Värmland ar ett paradis förnaturälskare och outdoorsportsmän.

Vaför inte ta ett hopp i den kristallklara Mångensjön runt knuten. Elles vaför inte göra en båtturtillde små öarna i den idylliska sjön och fiska/meta din kvällsmat. Smakliga tillbehör fins i den sagolika skogen.

På sensommar och höst är den full av bär och svamp. Det ärutmärkt att vandra och cykla med mountainbike i det backinga landskapet. Skattsökare har det kul på en 8 km lång vandringsled till historiska gruvor. Du kan skåda tranor,bävrar och älgar (på egen hand eller på en guidad safari) och fånga midsommarnattsolens ljussken med kamera eller pensel. Alla älskare av sällsynta vildblommar kan njuta av dem i närbelägna naturreservater.

I trakten kan du boka ridturer och turer med hästdroska. Det svenska vinterlandskapet kan man erövra på skidor (längdåkning och utförsåkning) eller med husskiesläde.

I den närmaste byn Gräsmark kan du handla tanka och smaka typisk svensk husmanskost, på hembygdsgården är det möjligt att dyka ned i historien om de första värmländska nubyggarna.

I närmaste tätort Sunne (37 km distans) kan alla stora och små vattenälskare leka och stoja på många diverser rutschbanor i "Vattenlandet." När du trivs med att ha det litet lugnare kan du njuta av Frykensjöarna på den gamla ångbåten "Freja av Fryken". Eller du kan följa spår av dem berömda författarinnan Selma Lagerlöf.

Förutom otaliga aktiviteter erbjuder Värmland fridfull natur först och främst: lugn och ro för att koppla av och för att överlämna sig åt underbart dagdriveri.